UPDATE Verschillende varianten Volkswagen T5 Swat Team?

Vorig jaar kwam de Volkswagen T5 SWAT Team als gelimiteerde editie uit.
Het kwam verpakt in een standaard blister met nummer 1407 wat normaal gesproken door de Volkswagen T5 BAG (Douane van Duitsland) gebruikt wordt.

De zwarte SWAT-bus is een opvallende verschijning omdat er eigenlijk de afgelopen jaren geen vergelijkbaar Siku model is uitgegeven.

S.W.A.T. (zoals je het eigenlijk hoort te schrijven) staat voor Special Weapons And Tactics en is een onderdeel van de Politie in de Verenigde Staten die moeilijke en tactische opdrachten kan uitvoeren. In Nederland hebben we het AT (arrestatieteam) die vergelijkbaar is.

Tot mijn grote verbazing stond er in het 2016 dealercatalogus ineens dat het model als een standaardmodel zou worden uitgegeven!
In eerste instantie leek het precies op de gelimiteerde editie, maar na betere inspectie van het fotootje leek het toch een andere opdruk te hebben gekregen. Vooral de striping is natuurlijk het grootste verschil.

Kijk maar, en zoek de verschillen… als ze er verder nog zijn!

140799900_01_1000_600
Siku 1407 gelimiteerde editie
140799900_01_1000_600
Siku 1407999 Internationaal

UPDATE

Manuel Schmaußer van het toonaangevende en Duitstalige Siku blog Automodell50 gaf aan dat het simpelweg een belichtings-issue is.
Dus het is het zelfde model, maar doordat de lampen er in weerspiegelen lijkt het op striping. En ik moet met deze wetenschap eerlijk bekennen dat aan de voorbumper inderdaad ook vaag nog wat witte ‘ striping’  zit waar het niet zou moeten zitten. Rest mij nog de vraag naar Siku eigenlijk, waarom maak je eigenlijk weer een geheel nieuwe en slechtere foto van een model als je al eentje hebt die al goed gelukt is!
Manuel meldde ook dat deze modellen voornamelijk voor de Aziatische markt bedoeld waren. Kijk… zo steek je nog eens wat op 🙂 Lang leve internet.

Bedankt voor de update Manuel!

15 gedachten over “UPDATE Verschillende varianten Volkswagen T5 Swat Team?”

Geef een reactie

Facebook