Siku Control32 Fendt met verwisselbare bak op voorlader

De nieuwe Fendt 939 Vario van Siku uit de Control32 reeks komt met een primeur.
De voorlader kan voorzien worden van verschillende bakken en lepels, net zoals de standaard tractoren van Siku als die voorzien zijn van een voorlader.

csm_6778_2_news_fdf83e6833

Aangezien Siku de laatste jaren bezig is om de Control32 serie te verjongen, is de verwachting dat alle komende modellen uitgerust zullen worden met deze optie.

csm_6778_news_1cc9598318

De eerste serie Control werkten op infrarood. Op zich wel een goed systeem, totdat je een tafel of kast tegenkwam en zo het signaal verdween. Dit is aangepast naar een beter systeem van een digitale aansturing die beter en sneller kon reageren, maar ook geen last had van signaalstoring.
Bijkomend voordeel was dat je met 1 afstandsbesturing tot 3 modellen kon aansturen!

Ook hadden de modellen de afgelopen jaren veel verschillende technische problemen.
Stuk voor stuk heeft Siku dit allemaal kunnen verhelpen en deze nieuwe modellen zijn bijvoorbeeld voorzien van gewone AAA-batterijen. Het probleem met de accu’s was vaak dat ze heel snel stuk gingen of dat ze erg lang moesten laden en daarna steeds minder presteerden.
Ook hadden de eerste modellen een zeer gevoelige ‘versnellingsbak’ die slecht tegen vuil kon en daardoor de servo te hard lieten werken en dat resulteerde vaak in uitval.

De kinderziekten zijn er uit en het resultaat is dat het tegenwoordig een betrouwbaar product is geworden.

1 gedachte over “Siku Control32 Fendt met verwisselbare bak op voorlader”

Geef een reactie

Facebook