Siku 4066 Krone Big X Maïshakselaar

Krone Big X 580 van Siku

In september zal de Krone Big X 580 uitkomen.
Een grote reus met een 580Pk Mercedes motor in de kap, die gebruikt wordt voor zowel maïs als gras.

We kregen deze even te leen om alvast te bekijken en te laten zien wat er uitkomt.

In de enorme verpakking zit helaas geen gras pickup, wat je eigenlijk wel zou verwachten om het helemaal compleet te maken.

Bij eerdere modellen van Siku was dit ook het geval, dat maar één soort bek/pickup meegeleverd wordt. En ik hoop dan ook dat deze eindelijk een keer los verkocht gaat worden, het model van ROS is wat dat betreft completer.

DSC_9227 DSC_9228

Zoals we van Siku gewend zijn met de grote oogstmachines is er veel oog voor detail en kunnen de kappen open zodat je de motor kan zien. Maar de detaillering aan de buitenkant is niet echt voortgezet aan de binnenkant, de motor is niet spannend te noemen. Dat had ROS toch echt veel beter gezien en uitgevoerd.
Mag je zoveel vergelijken met de ROS? Nee, natuurlijk niet! De prijs is minimaal anderhalf keer zoveel en Siku heeft het duivels dilemma om vooral het speelplezier in acht te houden terwijl de ROS modellen voornamelijk voor verzamelaars is gemaakt.

De bedrukking is in ieder geval goed te noemen, tot en met het kentekenplaat is aangebracht en de kleurstelling is ook correct.

DSC_9225

De kabine is redelijk te noemen, maar doet wel een beetje te veel denken aan plastic. Ook als gevolg van de stevigheid, en juist daar verliest Siku het van de concurrenten. Net als de detaillering van de maïsbek. Helemaal omdat je dat als eerste ziet aan zo’n model.

Al met al een behoorlijk model voor een redelijke prijs, lekker zwaar en veel mogelijkheden (extraatje is de besturing op de motorkap!) en het is zeer stevig gebouwd.

Voor een verzamelaar die niet te veel wil uitgeven aan een leuke Krone hakselaar is dit zeer zeker een alternatief. En voor de kinderen die met zo’n model willen spelen is dit fantastisch!

Wachten tot september, en dan is het te koop bij ToyCarDealer.com

7 gedachten over “Siku 4066 Krone Big X Maïshakselaar”

Geef een reactie

Facebook