Siku 1437 Volkswagen Golf 6 Rood-roze met zwarte motorkap

dsc_9408

Deze stond al sinds een paar maanden te wachten om gepubliceerd te worden. Maar omdat ik niet wist wat dit nou precies voor een model was, had ik het maar even in de mottenballen gezet.
Achteraf blijkt het dus om de laatste van de drie te zijn die onlangs in een set zijn uitgebracht, de zogenaamde Pink VW Set.
De andere twee waren al eerder vorig jaar beschreven, de Volkswagen Scirocco en de Volkswagen The Beetle.

De Volkswagen Golf is wat afwijkend van kleur, de andere twee zijn fel-roze, deze is meer rood-roze. Heeft zwarte velgen die dichtgemaakt zijn, zoals de laatste tijd de modellen van Siku zijn uitgevoerd. Wat dat betreft lijkt Siku wat terug te gaan in de tijd. Siku had in de jaren ’80 op bijna alle auto’s en vrachtwagens identieke wielen zitten.
In de jaren ’90 en ’00 werden meer en meer modellen uitgerust met verschillende en vaak correcte of goed gelijkende velgen.

dsc_9412

Wat mij op het verkeerde been zette met de drie roze modellen was dat het zó enorm afweek van de standaard dat ik er van uitging dat het wel zelfbouw-modellen moesten zijn. Weliswaar goed uitgevoerd en voorzien van prints die gedrukt waren, maar ik had ze nooit als set gezien. Ze zijn alle drie zó verschillend dat er geen set in gezien kon worden.
De Golf heeft een zwarte motorkap en grille en de bodemplaat is niet voorzien van een plat vlak voor de serienummer en batchnummer. Dit is ook niet bijzonder aangezien de Scirocco niet meer in productie is bij Siku en die aanpassing is dus ook niet meer noodzakelijk. Ik weet dus niet of de modellen in het setje nu wel een batchnummer hebben. Misschien kan iemand die het setje heeft hier naar kijken?

dsc_9411

Al met al, leuk model, nu met een bekende geschiedenis. Toch leuk dat ik ze als set kon krijgen.

 

dsc_9409

 

Geef een reactie

Facebook