Siku 1417 Volkswagen New Beetle Barbie

dsc_9418

161152484_new-barbie-volkswagen-beetle-doll-set-by-mattel

Nee, gekheid natuurlijk, maar een hele roze Volkswagen Beetle past toch prima bij Barbie.
Als Barbie nou net niet van de concurrent was, dan had het misschien wel een optie kunnen zijn.

Mattel heeft zowel Barbie als Hot Wheels. En in tegenstelling tot Siku hebben deze ook fantasiemodellen. De kwaliteit van Hot Wheels is zeer zeker niet slecht. Maar misschien de leuke details van Siku zoals openslaande deuren. Maar aan de andere kant, Hot Wheels heeft leuke gadgets als Glow-in-the-dark velgen op sommige modellen. Wat natuurlijk ondenkbaar is bij Siku.

dsc_9420

Net als bij de 3 Mini Coopers in een vorig artikel is de basis een vrij saai model, want vanaf het moment dat de New Beetle alleen maar in het rood uitgekomen. Alleen een verandering van velgensoort was wel het spannendste wat er is gebeurd sinds 2013.

Zitten we hier te kijken naar een nieuwe kleurvariant die uitkomt in 2017? De bodemplaat is niet bedrukt, maar bezit wel de rechthoek om de serienummers op te drukken. Dit specifiek model is een zogenaamde ‘Handmuster’, welliswaar een originele Siku, maar wederom voor testdoeleinden gemaakt.
Veelal om nieuwe kleuren te proberen op zo’n model.
dsc_9419

Ook de witte velgen vallen op (nee helaas geen glow-in-the-dark) . Ze passen prima bij de kleurstelling. Een grijze of zwarte kleur zou niet passen. Tot op heden is het bij mijn weten de eerste B47 velgen in het wit. Ik heb wel een Multivan met witte velgen, maar dat is een andere velgentype.

Een mooie witte dak is in dit geval ook geen overdadige optie, want als het helemaal roze zou zijn werd het model te suikerzoet. Nu is het een erg mooi totaalplaatje wat zeer zeker niet zou misstaan in de winkelschappen. We zullen zien….dsc_9413

dsc_9414

Dit model is te bewonderen in ons overzicht

p.s.
Let altijd op voor namaak, ook al lijken modellen nog zo authentiek, soms komt het voor dat een medewerker van de Siku-productie in zijn/haar pauzes een paar modellen zelf door de lakstraat heensturen om vervolgens een uniek model te kunnen verkopen voor vrij stevige prijzen op eBay.

 

Geef een reactie

Facebook