Review Siku 1940 Mercedes Sprinter hoogwerker

De tweede levering van Siku voor wat betreft de 2015 noviteiten zijn weer binnen, en dan is het altijd weer een uitpakfeest.

Daarin zat ook de Mercedes Sprinter hoogwerker in de schaal 1 op 50.
37 jaar na de verschijning van de voorloper van dit model is er eindelijk weer een hoogwerker in het assortiment van Siku verschenen. De voorloper is gemaakt van 1978 tot 1982.

Wat betreft het nieuwe model, de opbouw is gemaakt door het bedrijf Versalift  en daar is geen geheim van gemaakt, gezien de opdruk aan de zijkanten van het oranje model.

Siku 1940 Sprinter Hoogwerker8609

Net als het basismodel heeft ook deze Sprinter alle opties om de deuren te kunnen openen. Zelfs de schuifdeur aan de rechterkant is niet vergeten!

De opvallende gevaarte op het dak is uiteraard het mooiste aan het model, die uiteraard te koop is bij het Siku Museum Shop. Deze hoogwerker kan net als in het echt alle kanten opdraaien en blijft ook prima is elk gewenste stand staan. Iets wat in het verleden wel anders was bij zijn voorloper (nummer 2219) de Mercedes 406 hoogwerker.
Laatstgenoemde had ook een soortgelijke hoogwerker op het dak, maar kenmerkend was altijd dat bij heel veel modelletjes de hefarm niet in de hoogte kon blijven staan. Van de vier modellen die ik nu in mijn verzameling heb, zijn er twee die het niet goed doen.
Dat doet in principe niets af aan het model, maar jammer blijft het. En Siku heeft het zicht blijkbaar goed aangetrokken en heeft niet weer de zelfde fout gemaakt.

DSC_7960 DSC_7961

Het mooie is dat de hefboom zelf ook nog eens verlengd kan worden wat in het eerdere exemplaar ook niet mogelijk was.

Conclusie

Ik kan niet lovend blijven met elk model die uitkomt. Maar het wordt me door Siku de laatste tijd wel moeilijk gemaakt om eens een minder model uit te zoeken. Misschien een idee om het lelijkste model ooit te verkiezen?
De uitvoering is zwaar, goed afgewerkt en kan zich tonen tussen duurdere merken als NZG.Speelmogelijkheden genoeg en de prijs is ook niet te hoog.

DSC_7963 DSC_7962

Details

Artikelnummer: 1940
Datum uitgifte: mei 2015
Afmetingen: 115x195x54
Schaal: 1:50

Geef een reactie

Facebook