Review Siku 1671 Niesmann+Bischoff camper

DSC_8143

Het is zomer! En dan gaat half Nederland naar de camping.
In de afgelopen jaren heeft Siku zich al bewezen als een echte producent van miniatuur caravans, tenten en campers. Want vanaf de eerste jaren zijn er al heel wat opgenomen in het assortiment.
Siku staat bekend om zijn grote marges wat betreft schaal, want eigenlijk vind ik het iets te klein voor de 1:50 en 1:55 schaal, of de campers van de afgelopen jaren zijn veel te groot gemaakt.
Dat dit model in de 16-Serie valt is misschien al voldoende, want die zijn vaak in de 3-inch hoek te vinden.
Maar al met al valt het model wel mee, heeft voldoende gewicht en leuke details en zelfs de inrichting is prima uitgevoerd.
Qua opdruk en ingelegde plastic delen zoals de grille is het ook een geslaagd model en aan de rechterkant van het model zit zelfs een openslaande deur.
Siku heeft zijn modellen altijd met de linkerzijde naar voren geplaatst in de verpakking zodat juist het leukste van dit model verborgen blijft totdat je het mag uitpakken.

DSC_8146 DSC_8144

De bodem is van plastic en aan de achterkant zit een trekhaak. Wat er in deze schaal nou achter past is mij een raadsel. Maar wie weet heeft Siku in de toekomst wel een leuke uitbreiding in het verschiet.

DSC_8145

De banden zijn van zacht plastic en hebben een profiel, de velgen kennen we al van wat andere modellen zoals de nieuwe Volkswagen T5 alleen zijn ze nu zwart van kleur. Het gekke is dat het prototype wel grijze velgen had en ook op de site van Siku staat het afgebeeld met grijze velgen. Mijn ongevraagde mening is dan ook dat ik het eigenlijk liever met de grijze velgen had gezien.

Afbeelding van de prototype met grijze velgen
Afbeelding van de prototype met grijze velgen

Prijs/kwaliteit-verhouding is goed, en de speelbaarheid is ook voldoende.
Misschien als kanttekening dat het wel heel gaaf was geweest als het was gelukt om de schotel opklapbaar te maken van plastic, alhoewel het dak dan ook meteen van plastic had moeten zijn en dat zou het model weer niet ten goede gekomen zijn, het is goed zo! Op naar de details…

Details

Artikelnummer: 1671
Datum uitgifte: juli 2015

5 gedachten over “Review Siku 1671 Niesmann+Bischoff camper”

Geef een reactie

Facebook