Review Siku 1436 KTM X-Bow GT

DSC_8040DSC_8041

KTM? Ja KTM! Dé KTM van de motoren.
Siku heeft weer eens wat bijzonders toegevoegd aan zijn modellenlijn. Zonder twijfel.

Soms kan je wachten bij Siku op een vervanger van een bestaand model, zo is er altijd wel een vuilniswagen in het assortiment, een sneeuwschuiver, een kiepauto, een vrachtwagen met trailer etc.
Maar een KTM X-Bow is wel een verrassing die niemand had aan zien komen. Erg leuk. Misschien alleen daardoor al.

Maar wat is het precies, een motor met vier wielen of toch een auto? Tjah, misschien iets van beiden. Het zit tenminste in de klasse van de Ariel Atom en de Caterham Seven (even in de droommodus: zal Siku deze dan ook uitbrengen?????).
Dat het snel is op het circuit is een ding wat zeker is, want het heeft in het echt een hele dikke 4 cylinder 2 liter motor, met maar 850 kilo gewicht. Dan zit je binnen een paar seconden op 100. En de bochten zijn ook geen probleem.

Terugkomend op het model is duidelijk dat Siku hier een grappig tegenbod heeft op het geweld van Hotwheels. Eerlijk gezegd had ik het daar eerder verwacht dan bij Siku.
Ik deel zelf die mening niet, maar ik heb al mensen gehoord over het plastic wat in het model gebruikt wordt. Het blauwe is namelijk plastic. Maar dat dat afbreuk doet aan het model.
Maar ik vind het wel meevallen, het is allemaal erg goed gemaakt en ziet er complex uit.
Ook de banden zijn pure slicks zonder profiel met zacht rubber en de bodemplaat is perfect glad. Eigenlijk is het laatste wat Siku in zijn modellen nog moet verbeteren is de interieur.
Daar mist vaak de kleur en is alles een beetje vaag, dat valt op als je een open dak aantreft. Siku is qua prijs de laatste paar jaar echt hoger gaan zitten. En de concurrentie slaapt ook niet.
Zo zie ik modellen van bijvoorbeeld Norev toch soms echt veel gedetailleerder gemaakt dan een vergelijkbare model van Siku.
Toegegeven, Siku zet zich in om het sterk te maken zodat kinderen er mee kunnen spelen. Dat is natuurlijk ook een reden, maar als verzamelaar speel je er niet mee…. toch…?

DSC_8042

Details

Artikelnummer: 1436
Datum uitgifte: mei 2015
Schaal: 3 Inch

1 gedachte over “Review Siku 1436 KTM X-Bow GT”

Geef een reactie

Facebook