Nieuwe Siku modellen mei 2016

csm_news-mai16_01_d8d42208ae
Dikke BMW!

Eindelijk is hij definitief aangekondigd! De BMW 520i Touring komt er aan!
We hadden al een prototype binnen, en besproken afgelopen maand, maar binnenkort ligt het gewoon in de schappen!

Weinig Farmer

Jammer genoeg is het een schrale oogst voor de Farmer liefhebbers, want alleen de New Holland met Kverneland gedragen veldspuit komt in blister uit. Welliswaar in de nieuwe 1700-serie waar ik erg veel vertrouwen in heb. Aangezien deze modellen in een wat hogere detaillering en meer opties zullen worden uitvoerd.

Voor je kuilvoer of maïsopslag is er een set met banden en dekzeil. Deze is uiteraard voor alle schalen te gebruiken, wat de speelwaarde vergroot. Een erg leuk kadootje voor de Farmer-liefhebber!

Bouwplaats

Verder komen er nog een paar dumpers en een zeer interessante graafmachine in het assortiment.
De graafmachine is de Menzi Muck, een zogenaamde spingraafmachine die tegen zeer steile hellingen kan klimmen en erg veel opties heeft om mee te spelen. Een aanrader om in je verzameling te hebben omdat het een opvallende verschijning is.
Bij de Menzi Muck Spingraafmachine past erg goed de Wacker Neuson dumper. Beide zijn dan ook in de gebruikelijke grondverzet-schaal 1:50.

In blister komt de Bergmann Dumper, die dus in de schaal ‘3-inch’ valt. Eveneens een leuke en opvallende verschijning.

Van uitstel komt….

De beloofde Mercedes Arocs, die we ook al eerder beschreven in deze blog is uitgesteld naar minimaal juli 2016. We zullen in de gaten blijven houden of dit daadwerkelijk ook zo zal zijn. Dit was namelijk één van de toppers waar ik wel op zat te wachten aangezien het een nieuwe cabine is. Maar fans van Mercedes hadden al gespot dat de Arocs niet helemaal goed op de foto’s stond. De grille is namelijk van een andere Mercedes vrachtwagen.

3549_01_1000_600

Waterwegen voor Siku World

Ook dit jaar is Siku van plan om Siku World verder uit te breiden, en we hadden al een brug en een veerpont. Maar grappig genoeg waren er nog geen waterwegen (bijna). Daar heeft Siku nu een oplossing voor, en we kunnen los met de sets 5592 en 5593.

Bestellen kan vanaf vandaag in de webshop van Sikumuseum. Reserveer alvast je modellen zoals je gewend bent heb je ze dan meteen bij uitgifte!

6 gedachten over “Nieuwe Siku modellen mei 2016”

Geef een reactie

Facebook