Nieuwe serie van Siku, schaal 1:50

Siku heeft in het verleden al erg vaak experimenten uitgevoerd met schalen en soorten.
Zo hebben ze al enorme modellen gemaakt in de schaal die ongeveer 1:27 is, zijn er in de schaal 1:43 meerdere modellen uitgebracht en kan je de Super Classic Serie ook wel als een experiment zien. Het laatstgenoemde vind ik eigenlijk wel jammer dat dat niet verder is ontwikkeld, want er is een mooie Mercedes bakwagen, een Magirus bluswagen en een Magirus ladderwagen uitgebracht, maar meer dan dat is er nooit meer gekomen. Allemaal prachtige modellen!

2300-Serie

Het valt bijna niet op in de ‘Neuheiten’-catalogus, maar ook dit jaar komt Siku met een primeur. Ze zijn er zelf vrij terughoudend mee, want het was wat zoeken, maar er komt een 1:50 auto-serie.

De nummering zal met 23 beginnen, de eerste twee zijn de 2309 Dodge M 1500 US Police en de 2350 Mercedes G65 AMG.
De modellen worden geleverd in vitrinedoosjes zodat ze ook een luxere uitstraling krijgen.
De toekomst zal uitwijzen of dit ook stilletjes zal verdwijnen in de geschiedenisboeken of dat het net als de SikuWorld artikelen ook een groot succes zal zijn. We zullen het over een jaar of wat weten.

De Schaal 1:50 is een begrijpelijke keus. Veel fabrikanten van vrachtwagens zoals Siku, Tekno, Lion Toys en WSI gebruiken dit als standaard. Maar eigenlijk is er bijna nauwelijks aanbod van personenwagens in deze schaal. WSI heeft wel een behoorlijk aanbod van auto’s.
En ik denk dat Siku ook wel wat kan toevoegen, zodat je Vrachtwagens, tractoren en auto’s hebt in de zelfde schaal, een goeie zet!

1500-Serie

En dan is er nóg een nieuwe serie! De 1500-Serie, deze worden wel gewoon in een blisterverpakking uitgegeven. Wat precies hiervan de bedoeling is, is mij ook niet bekend. In eerste instantie dacht ik dat het misschien ook een 1:50-schaal zou krijgen, maar de noviteitenblad geeft dit niet aan, dus ik ga er gemakshalve van uit dat dit ook gaat vallen onder de 3-inch zoals de 800-, 1000-, 1300- en 1400-Serie.

Dit jaar komt er vooralsnog een set van 4 modellen uit:

1501 Mercedes Benz E350 CDI
1502 Mercedes Benz Taxi
1503 Mercedes Benz GLA
1505 Volkswagen The Beetle Cabriolet

Geef een reactie

Facebook