Siku 1454 Mini Cooper S Countryman (The Italian Job)

Het lijkt wel een beetje op de film ‘The Italian Job’!
Met het verschil dat er een crème-witte Mini rondreed in plaats van een groene. En ja, de puristen onder jullie, dit zijn 3 modellen van de Mini Countryman. Maar het komt aardig in de buurt.

Siku 1454 Countryman Mini Cooper S

Het betreft een setje van 3 modellen van de Mini Cooper S Countryman met artikelnummer 1454. Alle drie met een metallic lak met oplopende serienummers op de bodemplaat.

dsc_9438

Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee wat de bedoeling van deze modellen zijn, het kunnen zogenaamde voorseriemodellen zijn om te kijken naar nieuwe kleuren voor de komende tijd. Maar het kan ook een eenmalige oplage zijn voor een promotiecampagne van een bedrijf. De tijd zal het hopelijk leren.

Verder is het opvallend dat de velgen de nieuwste B47 versies zijn en dat het dus de dichte versies zijn. Wat weer inhoudt dat ze hooguit een jaar oud kunnen zijn, want toen zijn deze velgen uitgekomen. Maar ook de bedrukking op de bodemplaat is relatief nieuw, dus afgaande daarop is het haast wel te zeggen dat ze maximaal een half jaar oud kunnen zijn.

dsc_9445 dsc_9443 dsc_9444 dsc_9442

De gele (bovenste) is tot op heden de kleur die in de handel is gekomen vanaf het begin. Het model is geïntroduceerd in 2013 bij Siku en heeft alleen maar als variant dat er een andere velgentype op is gekomen (B47a en B47b) en zelfs die laatste velgentype is tot op heden vrij zeldzaam. Deze drie vrolijk gekleurde vrienden hebben deze velgen zoals beschreven al wel meteen mee.

Een andere detail die meteen opvalt is dat de deurgrepen met een zilverkleur zijn beschilderd, maar dat de knipperlichten schuin boven de voorwielen weer niet bedrukt zijn.

dsc_9433

dsc_9441 dsc_9434

De bodemplaat is ook weer aangepast, uiteraard worden alle modellen van Siku tegenwoordig voorzien van een vlakke rechthoek waar de batchnummer en versienummer op staan.

Wat ik hieruit kan halen is dat de Mini Cooper Countyman nog niet uit het assortiment van Siku worden geschrapt de komende tijd. Want waarom er dan nog tijd en energie in de modellen stoppen als het toch niet lang meer heeft?!?

dsc_9430

Ze zijn te bewonderen in onze Sikudatabase

5 gedachten over “Siku 1454 Mini Cooper S Countryman (The Italian Job)”

Geef een reactie

Facebook