Maart 2017 Siku noviteiten

Veel van de nieuwe modellen hebben we de afgelopen maanden al besproken. En echt een verrassing is het ook niet, want Siku komt jaarlijks vier keer met een aantal noviteiten op de markt vaak om oudere modellen te vervangen.
Zo nu en dan komt er een verrassing van Siku en plotseling was er een limited edition setje genaamd ‘Set Hard Work’. Oplage en reden onbekend. Het heeft artikelnummer 6305 gekregen.

Siku heeft nu ook de Manitou verreiker in de schaal 1:50. Eerder waren er al verreikers in de schaal 3-inch en 1:32 uitgebracht. In navolging van bijvoorbeeld Universal Hobbies, want die had al een paar modellen in deze schaal uitgebracht.
Opvallend is wel dat er geen besturing is, desnoods met een starre as, maar dat had het model echt compleet gemaakt. Verder is het een redelijk zwaar model met rubberen banden zoals we gewend zijn bij Siku.

De meegeleverde drie pallets passen er mooi bij en de giek is uitschuifbaar tot een goede lengte.
Een prachtige cabine met spiegels.

 

De BMW i8 is met een grote vertraging toch eindelijk op de markt gekomen. Een prachtig model met heel veel details.
Alles klopt aan dit model, en het heeft Siku wederom op de kaart gezet. De striping op de dorpels en de opdrukken zijn gewoon erg goed gelukt.
Ook is het een erg complex model om te maken door alle hoekjes en kleurstellingen.

Hierdoor heeft Siku hoogstwaarschijnlijk ook gekozen om er geen openslaande deuren in de plaatsen omdat er erg weinig ruimte voor is. De scharnier is bijzonder lastig om te plaatsen.
Maar eigenlijk doet dat aan het model helemaal niets af. Echt weer een topper!

Ook is eindelijk de Lamborghini Veneno beschikbaar. We hadden al ongeveer een jaar geleden een prototype besproken in deze blog. Binnenkort zal ik er een aparte bericht over schrijven om de verschillen eens te bekijken.
Dit model is wat meer eentje die geschikt is voor de range van Hot Wheels (met alle respect!). Ook al eerder had ik in deze blog aangegeven dat de koplampen wegvallen in de verkeerd gekozen lak.
Mooier was geweest als de kleur rood of geel was geweest. Zoals Lamborgini’s wel vaker zijn. Helaas spat het speelgoedgehalte er vanaf en is het niet spannend genoeg voor een volwassen verzamelaar in het algemeen.

Als laatste is een hele vreemde aan de beurt. De Argo Avenger 8×8…. ja… wat moet je er van zeggen… heel apart.

Met zijn 8 plastic wielen is het een hele opvallende verschijning.
Maar het valt een beetje qua maatvoering buiten de range van Siku. Zeker, het heeft speelwaarde, absoluut!
En eerlijk gezegd denk ik dat het modelletje gemaakt is om in een setje uitgebracht te worden, zoals een 4×4 met aanhanger en daarop dit modelletje. Anders kan ik het niet verklaren waarom Siku dit overweegt om uit te brengen. De tijd zal het leren.

2 gedachten over “Maart 2017 Siku noviteiten”

Geef een reactie

Facebook