Gespot: toekomstige modellen van Siku!

Als je een model als de BMW 520i Touring op de lijst van nieuwe modellen ziet staan. Dan is het bijna logisch dat het een standaard wordt voor een Polizei-, brandweer- en een ADAC-model.
De eerste afbeeldingen van de Polizei-uitvoering zijn al gezien en vaak in het jaar na het verschijnen van het basismodel komen de genoemde versies ook wel uitkomen. Het model leent zich er perfect voor en de Volkswagen Amarok Polizei wordt volgend jaar niet meer geproduceerd, zie onze lijst van uitloopmodellen 2017. Dus kan het prima zijn plaat innemen in het assortiment. De ADAC is tegenwoordig binnen het Siku-gamma vertegenwoordigd door (wederom) de 1469 Volkswagen Amarok en de 1422 Audi A4 Avant. Beiden zijn eigenlijk redelijk gedateerd aan het raken. En als je nog naar de Feuerwehr edities kijkt, dan staat daar ook een Volkswagen Amarok Feuerwehr op de nominatie.
Of we kunnen aannemen dat het de plaats in gaat nemen van de Amarok? Ik durf het niet hardop te zeggen, maar het lijkt er wel sterk op!

Het basismodel wordt officieel pas over twee maanden verwacht, maar ik ken al een paar verzamelaars die dit model al in hun bezit hebben.

Een voorbeeld van een nog niet uitgebracht model die al wel via parallelkanalen verkrijgbaar is, is de 1486 Bergmann 3012 Dumper die over twee maanden uitkomt, deze stond ook al op internet te bewonderen. Zo te zien zet Siku er wel zachte rubberen banden onder. Dat maakt het gelijk een veel leuker model.

1486

Geef een reactie

Facebook